Nedre Dalälven



Address:

Sweden

Gävleborg Län

Nedre Dalälven Kölnavägen 25, Gysinge


Coordinates:

Latitude: 60.288491

Longitude: 16.895869


Contact:

+46 (0)291 - 211 80


Communication language

Svenska, English


E-mail

info@nedredalalven.se

Web-site

Go to Web site >>


 

Fiske i Nedre Dalälven

 

- Sveriges mest kompletta fiskeområde

"Nedre Dalälven tycker jag är ett av Sveriges mest intressanta områden då det gäller fiske efter gös, abborre och gädda. Området är mycket omväxlande med stora fjärdar, lugna strömmar och kanaler i deltalandskap som avlöser varandra. En annan fördel är att infrastrukturen för sportfiskare är väl utbyggd." Mikael Engström, en av Sveriges mest kända fiskeskribenter.

Nedre Dalälven är ett 20 mil långt spännande och variationsrikt fiskeområde. Vid sidan av älven finns inbjudande större och mindre sjöar. Artrikedomen är ovanligt stor med ett 30-tal fiskarter. Chansen finns här alltid att fånga riktigt stor fisk. I strömmarna finns även de laxartade fiskarna harr och öring. Lax och havsöring finns upp till Älvkarleby i stor mängd och storlek

 

Regler och etik för fisket

 

Alla som fiskar skall informera sig om de regler som gäller. Det är de enskilda fiskevårdsområdena eller annan fiskerättsinnehavare som beslutar om reglerna. Områdena har sinsemellan olika kortpriser och ofta olika bestämmelser med utgångspunkt från de förutsättningar som gäller i det egna området, t.ex. vad gäller minimimått, fångstbegränsningar, eventuella fredningstider, typer av fiske som är tillåtet o.s.v. Enskilda turistfiskeföretag har ofta strängare regler för sina gäster än vad som framgår av fiskerättsinnehavarnas bestämmelser. Läs mer

Utöver vad som framgår av bestämmelserna gäller att fisket i Nedre Dalälven skall bedrivas på ett etiskt och ekologiskt riktigt sätt. Den fångade fisken är en levande varelse, ingen leksak, som skall åsamkas så lite skada som möjligt före avlivande eller återutsättning. Trots att det finns så mycket fisk i Nedre Dalälven får besökarna inte ta upp mer fisk än att det räcker till dagsbehovet. Alltså så mycket fisk att det räcker till lunch eller middag. En eller ett par fiskar kan man ta med sig när man åker, men "frysboxfiskande" besökare är bannlysta.

Stora gäddor, över 80 cm, spelar en viktig roll i ekosystemet. De är inte heller mycket till matfisk och en stor gädda går långt utöver dagsbehovet. Dessa stora fiskar ska därför av biologiska skäl sättas tillbaka. Fotografera och mät dem gärna, men sätt sedan tillbaks dem.

För ortsbefolkningen gäller ibland andra regler än för besökare, t.ex. kan det finnas rätt att fiska med fasta redskap. Ortsbefolkningens rättigheter skall respekteras och det är förbjudet röra deras fiskeredskap.

 

Nedre Dalälvens Intresseförening

Adress

Nedre Dalälven

Kölnavägen 25

SE-810 21 Gysinge

Telefon & E-post

Tel. +46 (0)291 - 211 80

E-post: info@nedredalalven.se

Add a review, comment ...

* Your comment will be displayed - after moderation
Please note that this is a comment or feedback about your experience of this place.


With applications for visiting, accommodation, please contact the specified contacts of this place. (e-mail, phone ...)




* If you have any suggestions for project administration FishHuntPlaces.com, feel free to use this form.

Contact Us | Advertisement | Agreement | Sitemap | Sitemap.xml | Urllist

Copyright © Fishing Hunting Places. All Rights Reserved.

Loading time: 0.0335 s. | Online: 134   All: 7208976