Simrishamns Trolling



Address:

Sweden

Skåne Län

Lotsgatan 1, Simrishamn


Coordinates:

Latitude: 55.554325

Longitude: 14.359232


Contact:

+46-(0)727-288553


Communication language

Svenska, English, Danska


E-mail

info@simrishamnstrolling.se

Web-site

Go to Web site >>


 

Välkommen!

 

Simrishamns Trolling är sedan flera år känt som Sveriges bästa saltvattentrolling under hela året och är välbesökt av trollare från hela Europa. Simrishamn har också blivit hemmavatten för många danska fiskare, som funnit sin fasta båtplats här eller trailar över Öresundsbron. Även några tyska team ligger här hela året med sina båtar. Lite mera långväga ifrån är våra gäster från Finland, Norge, Polen och Österrike.

Det har genom åren blivit många profiler som trollar här. Gemensamt för dem alla är att man ställer upp för nybörjaren med tips om var man finner fisken. Hasses och Jacks sjökort är vida känt och ligger till grund för allt fiske här ute. Men tekniken går framåt och vi ser med spänning fram emot Houdinis nya datasjökort.

Kanske inte alla trollare kommer att uppleva en 20+ lax, men många har redan gjort det. Det nuvarande rekordet ligger på 26,0 kg. Även en 10+ lax är en mycket stor fisk och en sådan har åtskilliga fångat här. Att landa en stege eller kogefisk är snarare regel än undantag.

 

Fiskevatten

Rätt fiskedjup och rätt fart är två viktiga faktorer för den som trollar efter lax och havsöring utanför österlenkusten. Det är ingen brist på fisk, men det gäller att hitta den!

Ta en titt på sjökortet här till vänster. I de här vattnen finns det lax och havsöring – alltid! Januari eller mars, juni eller oktober spelar ingen roll. Fisken finns där året runt. Uppehållsplatserna kan variera lite, men du kan alltid få färska tips innan du lämmnar hamnen. 44:an och 77:an, Ruski och Synnrenabbe är namn och platser som redan blivit begrepp bland trollingfiskarna. Det är på djupkanterna vid dessa ställen man ska leta. När du väl har hittat laxen, brukar resten ge sig själv. Finns där en, finns där ofta flera.

Att hitta rätt fiskedjup kan vara nyckeln till framgång. Strax utanför Nedjan faller djupet mot 40 meter och någon sjömil längre ut blir det mot 60 meter djupt. Laxen kan finnas vid ytan, men den kan också finnas 40-50 meter ned. Oftast hittar man den på djup kring 100 fot, alltså 30 meter, men inga regler som inte har undantag. Erfarna trollare brukar därför börja med ena djupriggen på 80 fot och den andra på 100. Sedan sänker man den ena och hissar den andra, med tjugo minuters mellanrum. Förr eller senare brukar man hitta det för dagen rätta fiskedjupet.Tänk också på att hela Östersjön strömmar förbi österlenkusten. Strömmarna kan vara mycket starka och bra koll på hur betena går i vattnet kan vara skillnaden mellan succé och fiasko.

 

Contact information

 

Company: Simrishamns Trolling

Address: Lotsgatan 1

Zip/City: SE-272 36 Simrishamn

Phone: +46 (0)414-109 98

Phone: +46 (0)708-16 58 81

Website: www.simrishamnstrolling.se

Email: info@simrishamnstrolling.se

 

Add a review, comment ...

* Your comment will be displayed - after moderation
Please note that this is a comment or feedback about your experience of this place.


With applications for visiting, accommodation, please contact the specified contacts of this place. (e-mail, phone ...)




* If you have any suggestions for project administration FishHuntPlaces.com, feel free to use this form.

Contact Us | Advertisement | Agreement | Sitemap | Sitemap.xml | Urllist

Copyright © Fishing Hunting Places. All Rights Reserved.

Loading time: 0.0349 s. | Online: 105   All: 7101970