SunnedammsАдрес:

Sweden

Halland Län

Trälshult, Svensgård 310 20 Knäred


Координаты:

Широта: 56.531320

Долгота: 13.421039


Контакты:

+46 (0)430-520 29

+46 (0)707-928 258


Язык общения

Svenska, English, Deutsch


E-mail

martin@sunnedamm.se

Веб-сайт

Перейти на сайт >>


 

Välkommen till Sunnedamm!

 

Sunnedamms Sportfiske är beläget i Trälshult, ca 7 km öster om Knäred, i de viltrika markerna i gränslandet mellan Halland och Småland. Vid Sunnedamms Sportfiske är endast flugfiske tillåtet. Här erbjuds fiske i stilla och strömmande vatten efter regnbåge och öring med hög medelvikt och i bästa kondition. Vid vattnet finns möjlighet till övernattning för såväl abonnerande grupper som för enskilda fiskegäster. Anläggningen erbjuder bekvämligheter som rinnande varmt och kallt vatten, toalett och dusch, mm. (läs mer under ”Boende”). Här finns också en bras-& grillplats med ved samt en rensplats med rinnande vatten. Längs stränderna finns strategiskt utplacerade bänkar och andra sittplatser för den som vill vila benen eller bara sitta och spana efter vak och det finns också gott om sittplatser, etc. i anslutning till grill- & brasplatsen.

 

Fisket

Sunnedamms Sportfiske erbjuder tre olika fiskealternativ på en yta av cirka 5 hektar: dels en artificiellt framställd strömsträcka på cirka 300 meter, dels en 1,5 hektar stor damm med ett medeldjup på 2 meter och dels en privat flugfiskesträcka i Vänneån (ena stranden) på cirka 0,5 km.

Fiskesäsongen sträcker sig från islossning till isläggning. Vid dagskort är fiske tillåtet från ”solen upp” till ”solen ner”.

Vattentillförseln kommer från Vänneån och genomströmningen är god, vilket inte bara sörjer för god vattenkvalité och ekologisk mångfald utan även bidrar till ett för flugfiskaren omväxlande fiskevatten. Bl.a. kläcker här den mäktiga åsandsländan. Utöver det ses ofta gul forsslända och stundtals väldiga mängder nattsländor i varierande storlekar, liksom jungfru-, troll- och flicksländor, fjädermygg samt alla tänkbara landinsekter.

Vi strävar efter att vår inplanteringsfisk ska kunna jämföras med den vilda ädelfisk, som vår hobby har sitt ursprung i. Med andra ord: en fisk odlad på ett varsamt vis och som är uppfödd med återhållsam utfodring och med väl tilltaget utrymme i bassängerna.

Regnbågen och öringen i Sunnedamm kommer från Vänneåns Fiskodling, som är belägen några kilometer uppströms anläggningen. Det innebär att fisken växer upp i samma vatten och Vänneåns fiskodling är en modern anläggning som levererar sportfisk till stora delar av södra Sverige. Odlingen är ansluten till Fiskhälsan AB.
Frisk, hälsokontrollerad regnbåge och öring uppodlad i jorddammar sätts regelbundet ut vid Sunnedamms Sportfiske. Vi strävar efter ett viktmässigt varierat bestånd med hela fenor. De flesta individerna väger mellan 1 och 4 kilo, när de planteras ut i. Det finns dock exemplar på 5 kilo och däröver.
Den hittills största regnbågen fångad i Sunnedamm var en välproportionerad skönhet på 6,88 kg. Denna toppnotering räknar vi dock med ska skrivas om framöver.
Vattnets karaktär i kombination med ett rikt insektsliv gör att fisken är extremt vakvillig. Därför lönar det sig ofta att presentera en torrfluga för födosökande fisk, och då gäller det att ha nerverna i styr.

 

Hitta hit

I Knäred, kör 7 km österut på Sjöaredsvägen (mot Trälshult, Sjöared). Sportfiskeanläggningen syns nu från vägen på vänster sida. Det finns även skyltar, som visar sista biten in till anläggningen och den rymliga parkeringsplatsen.

Sunnedamms Sportfiske,
Trälshult, Svensgård
310 20 Knäred

Tel: +46 (0)430-520 29
Mobil: +46 (0)707-928 258
alt mobil: +46 (0)707-912 372

E-mail: martin@sunnedamm.se

Koordinater för GPS:
Latitud 563155N Longitud 0132517O

Добавить отзыв, комментарий ...

* Ваш комментарий будет отображаться - после модерации
Обращаем Ваше внимание, что это комментарий или отзыв о Вашем впечатлении о этом месте.


С заявками на посещение, размещение обращайтесь по указанным контактам данного места. (е-майл, телефон ...)
* Если у Вас есть вопросы, предложения к администрации сайта FishHuntPlaces.com - воспользуйтесь этой формой.

Контакты с администрацией | Реклама | Правила | Карта сайта | Sitemap.xml | Urllist

Copyright © Fishing Hunting Places. All Rights Reserved.

Loading time: 0.0345 s. | Online: 76   All: 7605378