FireårstiderAddress:

Norway

Møre og Romsdal

6360 Åfarnes, Norge


Coordinates:

Latitude: 62.618058

Longitude: 7.543043


Administrator

Contact:

+47 97 001 116

+47 95 976 449


Communication language

English, Norsk


E-mail

info@firearstider.nl

Web-site

Go to Web site >>


 

Jagen in de omgeving van Åfarnes

 

 

De gemeente heeft momenteel de grootste bezetting edelherten op dit moment. Elk jaar wordt  hier in het voorjaar een schatting gemaakt van de herten. 

 

Als de aantallen bekend zijn wordt er een afschotquotum bepaald voor ieder gebied.

 

Afschot is nodig omdat er geen natuurlijke roofdieren zijn om het aantal te beperken.

 

Met de vele edelherten wordt ook de schade aan de bomen erger doordat vele bomen worden aangevreten en onbruikbaar zijn voor de houtproduktie.
 

Ons bedrijf heeft 140 ha eigen grond, graasland en bos. Vastgesteld is dat er per 90 hectare 1 hert geschoten mag worden. Bij ons is het gebruikelijk dat alle eigendommen bij elkaar worden gevoegd zodat we een groot jachtgebied hebben [4500 hectare] en de jacht gezamenlijk wordt uitgevoerd. Momenteel hebben wij afschot van 10 herten en een eland.

 

 

Op 300 meter vanaf ons woonhuis bevindt zich het fjord. Het fjord bevat vele verschillende soorten vis, onder andere koolvi, kabeljauw, schelvis en nog vele andere. In de zomer zijn er makrellen en haring in de fjord mits het weer een beetje wil meewerken.
 

 

Vele toeristen komen naar onze gemeente om er te vissen. Ook bestaat er de mogelijkheid om met ons te vissen met netten. Maar niets is zo spannend om grote vis te vangen met de hengel.

 

 

We hebben ook de mogelijkheid om mensen te laten vissen op forel in de vele bergmeren die onze gemeente rijk is. Ook het huren van een visboot kan door ons verzorgd worden evenals de benodigde visspullen.

Add a review, comment ...

* Your comment will be displayed - after moderation* If you have any suggestions for project administration FishHuntPlaces.com, feel free to use this form.

Contact Us | Advertisement | Agreement | Sitemap | Sitemap.xml | Urllist

Copyright © Fishing Hunting Places. All Rights Reserved.

Loading time: 0.0346 s. | Online: 57   All: 3200628